Sunday, October 14, 2012

Khasiat 13 bahan dalam Jus B17 Aprina


Khasiat Jus Aprina B17- Jus Biji Apricot + Manna Arab (Arabic Gum) dan kandungan 
13 bahan yang terkandung dalam satu sachet

Penemuan yang mampu mengubah Kehidupan Anda.....!!!!! 

Kandungan Jus Aprina B17- Jus Biji Apricot dan dibantu dengan MANNA atau dikenali sebagai pohon Acacia atau juga dipanggil Arabic Gum. Dengan gabungan dua bahan yang hebat ini yang dikurniakan oleh Tuhan Yang Maha Esa dapat membantu mengekalkan dan menangani masalah kesihatan dan penyakit terutamanya Kanser.

Kandungan Jus Aprina B17 - Jus Biji Aprikot & Manna ini adalah gabungan 13 jenis makanan berkhasiat & Sunnah yang setiap satu mengandungi khasiat yang hebat iaitu :

Biji Aprikot, Getah Arabic (Manna Arab), Buah Tinn, Buah Delima, Saffron ( Za'afaran), Habbatus Sauda, Ginkgo, Kismis,  Kurma, Rumpai Laut, Ashwaganda, Madu dan Kolagen.


Dapatkan Jus Aprina B17-Jus Biji APRIKOT + Manna Arab yang InsyaAllah  membantu mengekalkan kesihatan anda.
Harga Sekotak Rm 120.00 - 15 Sachets
Untuk Tempahan Produk Aprina B17 
- Klik link ini.   
Face Book Aprina : Klik Link ini
http://www.facebook.com/myhalalmall2u

Tempahan Jus Aprina B17-Jus Biji Aprikot Penawar Kanser & Supplement Kesihatan. 

Hubungi 012-3155968 ( Hjh Eina ) untuk dapatkan
Produk Jus Aprina B17-Jus Biji Aprikot Penawar Kanser .  BIJI APRIKOT BOLEH MEMBANTU MASAALAH KANSER


Mungkin tidak ramai yang mengetahui bahawa KANSER sebenarnya boleh diubati. Percaya atau tidak itu adalah kurniaan dari Yang Maha Kuasa. 
Sumbernya adalah dari BIJI APRIKOT.

Sebagaimana biji-bijian yang lain, biji Aprikot amat berkhasiat dan merupakan makanan kaum Hunsa, China di pedalaman yang bebas dari kanser dan sihat sehingga lanjut usia 120 tahun. Biji Aprikot dipercayai berasal dari China yang ditanam sejak 4000 tahun lalu dan turut ditanam di India dan Tibet. Biji Aprikot, kumpulan kekacang dan bijirin. Ia tidak ada besanya dengan kekacang dan bijirin lain, melainkan khasiatnya yang amat luar biasa.

Antara nutrient yang terdapat dalam biji Aprikot ialah enzim Amygdalin atau Laetrile juga disebut sebagai B17, manakala tugas utama B17 adalah memusnahkan sel-sel asing dan sel-sel kanser dalam badan melalui pembuangan air.

B17 merupakan subjek konterversi besar sejak 20 tahun yang lalu apabila beberapa saintis terkemuka dunia mendakwa bahawa ia boleh mencegah kanser. Kebanyakan orang mengambil B17 untuk pemulihan, namun jalan yang terbaik B17 diambil untuk makanan tambahan bagi melengkapkan penjagaan kesihatan dan kehidupan seharian.

Sedia maklum bahawa biji Aprikot adalah pahit. Jadi kita boleh menggabungkan biji Aprikot dengan elemen-elemen lain bagi menghilangkan rasa pahit seperti adanya Coffee B17 dan juga Supplement B17 yang kini telah berada di pasaran hasil keluaran bumiputra dari syarikat Mutiara Global Marketing.

Amalan pengambilan biji Aprikot boleh mengubah kehidupan seseorang. Begitu indah kurniaan ALLAH yang kita tidak ketahui ini. Laetrite tidak merbahaya kepada sel-sel lain melainkan sel-sel kanser sahaja kerana Laetrite tidak bertindak balas terhadap sel-sel normal.

Penemuan ini telah dijumpai oleh seorang pakar yang bernama Dr Ernest Kreb Jr. dari UK pada tahun 1952 lagi. Menurutnya lagi B17 adalah harapan utama dan terakhir untuk penghidap kanser.

Pakar kanser, Dr. Philip E Binsel dari Ohio, USA mengatakan bahawa B17 merupakan bahan semulajadi yang terdapat dalam pemakanan nitrilosides yang mana boleh memusnahkan sel-sel kanser dan boleh menyuburkan sel-sel bukan kanser.

Dr. Dean Burk, pakar kanser dari Jerman pula telah membuat kajian secara terperinci terhadap B17 dan beliau telah memaklumkan bahawa ‘di bawah mikroskop kami memasukkan B17 ke atas sel-sel kanser dan kami dapati sel-sel itu mati dengan cepat’.

Aprikot merupakan sebiji buah yang penuh dengan khasiat dan penawarnya. Dari biji, buah, minyak dan bunga semuanya berguna kepada bidang perubatan sejak berkurun lamanya.

Badan kita sentiasa mencipta sel kanser. Apabila kita berada dalam  keadaan stress ataupun letih kita sering terdedah kepada persekitaran karsinogen yang mana akan membina sel kanser yang tidak mampu dimusnahkan oleh system imun. Jadi B17 sangat unik dan boleh menyerang secara langsung sel kanser tersebut.

Fakta mengatakan 1:19 orang wanita di Malaysia berkemungkinan menghidap kanser payudara. Maka dinasihatkan agar wanita selalu prihatin terhadap kanser pembunuh no. 1 di dunia ini dengan mengamalkan pemakanan B17 mentah ataupun mengandungi elemen-elemen lain bagi mempastikan tahap kesihatan yang terjamin. Oleh sebab itu dicadangkan agar mengambil 5 biji 2 kali sehari kemudian ditambah 1 ke 2 biji setiap hari sehingga mencapai jumlah 10 ke 12 biji apricot mentah setiap hari.
 Maka terbuktilah bahawa biji Aprikot ataupun B17 adalah kurniaan ajaib dari Yang Maha Kuasa untuk kecantikan luaran dan dalaman yang sempurna.Biji aprikot yang kaya dengan vitamin B17 atau Amigdalin sangat baik untuk kesihatan terutama bagi mencegah dan membantu proses penyembuhan pelbagai masalah kesihatan terutama kanser. 
Biji aprikot telah digunakan secara meluas beraBtus tahun lamanya dalam rawatan kanser.

GETAH ARABIC (ARABIC GUM) @ MANNA

Apa itu Manna?
Menurut riwayat lbnul Mundzir dan Ibnu Abi Hatim dari Ibnu Abbas pula, beliau berkata bahawa “‘Manna’ adalah suatu makanan manis, berwarna putih yang biasanya melekat pada batu-batu dan daun-daun kayu. Rasanya manis dan enak; semanis madu, sehingga ada penafsir yang memberinya erti madu. Apabila makanan itu di makan, maka yang memakannya akan merasa kenyang.”

Khasiat Manna
- Mengandungi banyak serat yang mana ianya membantu 

mengurangkan gas dalam badan

- Menggalakan pembiakan bakteria sihat di dalam perut dan bakteria sihat ini akan mencegah kanser kolon, sembelit dan cirit birit. 

- Membantu tubuh melawan penyakit kencing manis dan

penyakit jantung. 

- Memberi rasa kenyang berpanjangan kepada sesiapa yang memakannya.

- Mengatasi masaalah senak perut dan sembelit

- Mengawal kedudukan gula dalam badan

- Meningkatkan sistem imunasi dan menguatkan tenaga.

- Mempunyai kandungan prebiotik semulajadi tertinggi sama fungsi dengan prebiotik yang terdapat dalam susu ibu and 10 kali ganda kaya dengan kalsium yang terdapat dalam susu lembu.

Gum Arabic  - Manna Arab - Second  Chance To Health
Gum Arabic  - Manna Arab
 Second  Chance To Health

Buah TINN

Riwayat dari Abu Zar r.a.
Bahawa Nabi SAW dihadiahkan satu bekas buah tinn.
Lalu Nabi SAW mengajak sahabat-sahabatnya makan.
Nabi pun turut sama makan.

Kemudian baginda SAW bersabda:”Kalau aku perkatakan tentang buah yang diturunkan dari syurga, nescaya aku katakan inilah dia. Kerana buah-buahan syurga tidak berbiji. Oleh itu makanlah buah ini. Sesungguhnya dia menghentikan penyakit buasir, serta bermanfaat untuk sakit-sakit badan.”

Sesetengah ahli tafsir menerangkan bahawa Allah bersumpah dengan buah tinn kerana dengan buah inilah yang menjadi penutup aurat Nabi Adam dan Hawa di dalam Syurga sewaktu Allah singkap aurat kedua-duanya selepas memakan buah larangan dalam Syurga.

Khasiat Buah Tinn
Buah ini dapat menyembuh beberapa jenis penyakit, antaranya ialah:
- Penyakit Buasir
- Sakit-sakit dan bengkak-bengkak badan
- Batuk yang berpanjangan
- Melawas kencing
- Membantu proses pembersihan racun dari dalam tubuh kita
- Mencegah kanser usus serta penyakit yang berkaitan dengan perut 

Menurut sebuah kajian yang dilakukan University Rutgers di New Jersey, Amerika Syarikat, menyebut bahawa buah Tinn mengandungi antioksidan yang dapat menghalangi karsinogen yang menjadi penyebab kanser. 

Buah Tinn juga mengandungi Omega 3 serta Omega 6, iaitu sejenis lemak yang berperanan dalam pencegahan penyakit jantung. 

Buah Tinn juga kadar lemaknya rendah, rendah sodium, rendah kalori dan bebas kolestrol, yang pasti sangat sesuai dimakan oleh pesakit diabetes atau penyakit kencing manis.

Buah Tinn juga termaktub dalam surah ke 95 dalam Al - Qur'an. Dalam buah Tinn terkandung zat yang dapat mengurangi kolestrol jahat, menguatkan jantung dan menormalkan saluran pernafasan bagi pesakit asma / sesak nafas.

Buah Tinn selain mengandung serat yang sangat tinggi, dimana setiap 100 gm buah tin kering terkandung 12,2 gram serat , dan juga terdapat zat Benzaldehyde, sebuah zat yang dapat mencegah pertumbuhan tumor atau barah otak. 
Saffron.jpg

Selain untuk melazatkan makanan, ianya juga dianggap bahan terbaik untuk kesihatan, perubatan, alat solek, masakan, minyak wangi, bahan pewarna dan lain-lain. Kaya dengan vitamin B2, hydrocloric acid dan Riboflavin.

Saffron atau Za’faran (atau kuma-kuma) telah digunakan semenjak zaman Rasulullah (S.A.W.) lagi dengan berbagai tujuan terutamanya untuk mencerdaskan akal. 

Khasiat Saffron
- Kaya Dengan vitamin B1 dan B2 ( riboflavin dan tiamin )
- Menyempurnakan proses penghadaman
- Menguatkan ingatan dan minda 
( mengelak lupa dan nyanyuk )
- Mengawal tekanan darah tinggi dan kolestrol
- Mengurangkan risiko serangan jantung
- Mengurangkan keletihan
- Mengelakkan sembelit
- Mengurangkan sakit sendi
- Merangsang tenaga syahwat
- Membina daya tahan melawan penyakit (antibodi)
- Memulih tenaga batin wanita
- Merawat masalah ketidaksuburan dan menguatkan rahim 
( selepas bersalin )
- Melancarkan perjalanan darah. 
Buah-delima.jpg

Delima digelar ’superfruit’ mengandungi antioksidan yang unggul diterajui oleh asid ellagik yang berupaya melindungi kalenjar prostat, payu dara, organ paru-paru dan jantung atau sistem kardiovaskular.

Khasiat DELIMA
- Memusnahkan sel kanser payu dara tanpa memudaratkan sel sihat
- Menghalang sel kanser payu dara membentuk
- Merencat pembentukan kanser paru-paru
- Melambatkan pertumbuhan kanser prostat

Dalam kajian yang melibatkan 50 pesakit kanser prostat, pengambilan delima menstabilkan aras PSA.

- Menghalang pembentukan plaque daripada melonggok dalam salurdarah arteri, mengurangkan aras LDL atau kolesterol jahat dan meningkatkan aras HDL atau kolesterol baik
- Menurunkan tekanan sistolik sehingga 5 peratus. Fakta ini amat membantu dalam pengawalan penyakit jantung atau sistem kardiovaskular
- Mencegah dan melambatkan penyakit nyayuk atau penyakit Alzheimer
- Mengurangkan pembentukan plaque gigi, mencegah kemerosotan rawan dan menghalang radang sendi
- Pengambilan delima oleh ibu mengandung boleh melindungi otak neonate daripada rosak selepas tercedera
- Melawan penyakit gout
- Mengurangkan batuk dan menghilangkan kahak
- Merawat ‘sinus’
- Meningkatkan tenaga
- Menguatkan sistem penghadaman, membersihkan usus dan mengeluarkan keracunan badan
- Mengatasi penyakit anemia dengan membekalkan zat besi yang secukupnya
- Menormalkan fungsi hati
- Menstabilkan peredaran darah
- Merawat cirit birit, sakit telinga, pandangan kabur, 
sakit gusi
- Mencuci darah kotor
- Antioksida yang tinggi
- Menstabilkan paras kolesterol
- Mencegah penyakit jantung
- Mencegah penyakit barah
- Merangsang tenaga batin

Rahsia Penciptaan Buah Delima
Di dalam al Quran, terakam indah firman Allah yang bermaksud, " Di dalam kedua- duanya (syurga) juga terdapat buah- buahan serta pohon kurma dan delima". [Surah al Rahman ayat 68]. Allah menyebut buah delima (rumman) sebanyak 3 kali di dalam ayatNya untuk menunjukkan betapa hebatnya penciptaan Allah itu dan ia juga disebut sebagai buahan daripada syurga. 
Dari sudut pemakanan, buah delima amat kaya dengan sodium dan mengandungi unsur- unsur nutrien seperti riboflavin, tiamin, niasin,  vitamin C, kalsium dan fosforus. Manakala zat protein dan lemak hanyalah sedikit sahaja terkandung di dalamnya. Oleh sebab ia mempunyai nilai pemakanan yang baik, buah delima juga disarankan dimakan dalam mengimbangi pemakanan sempurna dari kelas buah- buahan.
Hbbatus-Sauda.jpg

Kadangkala ia digelar sebagai "bijirin hitam" atau "jintan hitam".

Daripada Abu Huraira r.a. Nabi s.a.w. bersabda, "Harbatus Sauda ini menyembuhkan segala jenis penyakit kecuali Al Saam." Aisyah r.ha. pun bertanya: " Apakah Al Saam itu?" Jawab Baginda s.a.w. "Mati." (Riwayat Al-Muslim) 

Khasiat Habbatus Sauda’

- Membantu mengeluarkan asid urik dari badan dan mengelakkan dari terkena penyakit gout
- Bahan "Nigellon" yang terdapat dalam Habbatus Sauda dapat mengurangkan kesukaran pernafasan dan serangan Asthma dan memberi manfaat dalam rawatan serangan yang terjadi ke atas pembuluh udara (bronchitis)
- Dapat menyembuhkan selsema
- Boleh merendahkan tekanan darah

Bahan "Nigellon" dalam Habbatus Sauda dapat mengurangkan pengeluaran bahan "Histamine" dan bahan-bahan yang menyebabkan kejadian alahan (allergic).

Juzuk Karbonil dan Thymoquinone (dua kandungan asas di dalam Habbatus Sauda) mempunyai keupayaan dalam menambahkan pembuangan empedu dari pudi empedu, untuk mengelakkan dari kewujudan penyakit batu pundi hempedu 

- Mempunyai kesan yang kuat ke atas pertambahan kelancaran pengeluaran susu pada ibu.
- Mempunyai kesan ke atas sistem kesendatan pembuluh darah di dalam tubuh dan di luar tubuh. Maknanya darah yang mengalir akan berhenti dengan cepat akibat kecepatan pembekuan darah. Begitu juga ia mempunyai kesan ke atas kecergasan pemecahan fibrin di dalam darah tersebut.

- Meningkatkan sistem kekebalan supaya dapat membunuh kuman-kuman (bacteria), virus atau sel-sel barah supaya dapat mengelakkan tubuh dari dijangkiti penyakit-penyakit

- Dapat melindungi tubuh dari wujudnya kesan-kesan beracun akibat kegunaan "Cisplatin", yang digunakan dalam merawat bengkak-bengkak barah. Ubat "Cisplatin" ini, seperti lain-lain ubat yang digunakan untuk merawat bengkak-bengkak barah, menyebabkan kesan-kesan serangan sampingan (side effects). - Amat aktif dan berkesan dalam membunuh beberapa jenis kuman seperti "E Coli", "Strep.Fecalis" dan "Bacillus subtilis." 

- Berfaedah dalam melindungi gigi dari kejadian kerak-kerak kuning pada gigi (Plaques) dan kereputannya
- Merawat masaalah ceret-beret dengan membunuh kuman-kuman yang menyebabkannya, seperti Kolerra, Shigella dan E.Colli yang berupaya menentang beberapa antibody
- Mengurangkan tahap kandungan gula di dalam darah (kencing manis)
- Digunakan sebagai bahan anti radang (Anti Inflammatory) dan anti-rheumatism (antirheumatic) dan digunakan dalam rawatan kepada migren
- Kaya dengan vitamin, mineral dan serat
- Meningkatkan sistem immunisasi dan sebagai penawar segala jenis penyakit
- Meningkatkan sistem penghadaman dan melancarkan sistem pernafasan
- Mengatasi masalah lelah ( asma )
- Menigkatkan pengeluaran susu ibu yang menyusukan bayi
- Membantu menambah rangsangan seksual
 - Membantu memulihkan penyakit ghout
ginkgo.jpg

Merupakan salah satu jenis pohon tertua yang masih hidup dan daunnya adalah salah satu daun yang paling banyak dipelajari dalam penelitian klinis saat ini. 

Khasiat Ginkgo
- Meningkatkan memori dan untuk mengobati gangguan peredaran darah
- Sangat efektif dalam mengobati penurunan aliran darah ke otak, terutama pada orang tua
- Sangat efektif dalam meningkatkan aliran darah ke otak dan karena sifat antioksidannya, suatu bukti bahwa Ginkgo sangat menjanjikan untuk membantu pasien-pasien dengan penyakit tersebut
- Dapat meningkatkan fungsi kognitif seperti berpikir, belajar, dan memori, meningkatkan aktivitas hidup sehari-hari dan perilaku sosial, dan mengurangi perasaan depresi
- Untuk pengobatan atau ketidaknyamanan yang berhubungan dengan penyakit ketinggian, asma, depresi, disorientasi, sakit kepala, tekanan darah tinggi, disfungsi ereksi, dan vertigo.
kismis.jpg

Disabdakan Rasulullah SAW,
‘’Biasakanlah memakan kismis kerana kismis dapat menghilangkan  kepahitan, menghilangkan lendir, menyihatkan badan, membaguskan rupa, menguatkan saraf dan menghilangkan letih’’.

“Barangsiapa memakan kismis merah sebanyak 21 biji setiap hari sebelum sarapan pagi, maka dia tidak akan tertimpa penyakit kecuali kematian”.
InsyaAllah..

Ia adalah salah salah satu daripada buah kering yang paling kaya dengan nutrisi di dunia. Kismis bebas kolesterol, rendah sodium dan bebas lemak. Ia menawarkan nutrisi yang diperlukan tubuh termasuk vitamin, mineral, zat besi, serat dan kalsium.

Kismis mengandungi kadar gula yang tinggi tetapi gula fruktosa adalah gula semula jadi yang dipanggil gula ringkas. Ia mudah diproses untuk menjadi tenaga. Dikategorikan juga sebagai salah satu buah-buahan yang kaya dengan antioksida selain prun dan aprikot. Turut berfungsi sebagai agen untuk melindungi tubuh daripada radikal bebas. Kismism juga mempunyai pelbagai khasiat lain termasuklah sumber tenaga, tulang yang sihat bagi wanita, kesihatan gigi dan memperbaiki daya penglihatan.

Khasiat Kismis
- Menajam minda. Gula ringkas dalam kismis telah dikenalpasti dapat meningkatkan daya pemikiran otak. Ini kerana otak memerlukan gula ringkas dalam kuantiti yang banyak untuk berfungsi dengan baik dan kismis dapat menyediakan keperluan gula ringkas dalam kuantiti yang banyak dan cepat.

- Antioksida. Kajian mendapati fenol yang terdapat dalam kismis adalah antara sumber yang membolehkan ia dikategorikan sebagai antioksida. Antioksida melindungi tubuh daripada radikal bebas selain menjaga kesihatan kulit. 

- Gigi sihat. Jangan membiarkan kemanisan dan rasa melekit kismis menipu anda. Kismis tidak menyebabkan kaviti dan penyakit gusi, bahkan mempromosi gigi yang sihat kerana mengandungi asid oleanolik. Asid ini sangat efektif dalam membunuh bakteria.

Oleh itu, kismis adalah salah satu alternatif bahan makanan yang wajar dijadikan snek makanan kepada anak-anak. Justeru, anda perlu mengubah persepsi bahawa kismis hanya bahan makanan yang dimakan sewaktu menjelang peperiksaan, majlis keramaian tertentu atau dimasukkan ke dalam roti atau kek.
Kurma

Diriwayatkan oleh Aishah r.a. yang menjelaskan bahawa kurma mengandungi ubat.
"Jika sesiapa yang selalu makan kurma akan dihindari daripada terkena racun yang dimakan." 
Rasulullah s.a.w. bersabda:
“Berilah makan buah kurma kepada isteri-isteri kamu yang hamil, kerana sekiranya wanita hamil itu memakan buah kurma, nescaya anak yang bakal dilahirkan itu, menjadi anak yang penyabar, bersopan santun serta cerdas pemikirannya.” 

Khasiat Kurma
- Kaya dengan protin, serat, vitamin A dan C
- Zat mineral dan galian seperti besi, kalsium, sodium dan potassium
- Membantu menyerap tenaga dengan segera
- Mencegah bengkak usus
- Membantu menguatkan ingatan dan meredakan tekanan ( stress )
- Meredakan tekanan darah tinggi
- Menguatkan daya ingatan.
- Mencegah penyakit barah.
- Menambah tenaga seksual.
- Mengatasi masalah insomnia.
- Melancarkan peredaran darah.
- Membunuh kuman dalam badan.
- Meredakan tekanan darah tinggi.
- Membantu mencergaskan minda.
- Merawat penyakit buah pinggang.
- Merangsang dan memudahkan kehamilan.
- Merawat penyakit gangguan usus kronik dan sembelit.
- Menghilangkan batuk dan gatal-gatal dalam kerongkong.
Rumpai-laut

Khasiat RUMPAI LAUT
- Memberi tenaga dan menguatkan sistem tubuh
- Menguatkan tulang dan sendi
- Meningkatkan sel rawan dan otot
- Merawat penyakit gaut
- Mencegah kanser
- Menurunkan tekanan darah tinggi
- Merawat Gastrik
- Anti bakteria / kulat
- Merawat Anemia
- Menurunkan kolestrol dalam tubuh.
- Menyerap lebihan garam dalam tubuh (lumpuh)
- Melicin dan menegangkan kulit serta payu dara (anti penuaan)
- Memulihara sel-sel kulit mati (jerawat)
- Mempercepatkan penyembuhan luka
- Menstabilkan kandungan gula dalam darah(kencing manis).Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas
- Memberi Kekenyangan(diet)
- Melancarkan sistem metabolism
- Memulihara usus kecil.(Sembelit)
Ashwaganda"

Ashwaganda juga dikenal sebagai Winter Cherry dan India Ginseng. Ashwagandha adalah salah satu herbal yang paling berharga dalam sistem medis Ayurvedic, lebih dari 3.000 tahun. Dalam bahasa Sansekerta nama Ashwagandha secara harfiah berarti 'yang memiliki bau kuda', dinamakan demikian karena dikatakan untuk memberikan kekuatan dan vitalitas kuda.

Ashwagandha adalah spesifik untuk berbagai kondisi termasuk peradangan rematik, gelisah, insomnia, gangguan pernapasan, gangguan saraf, gangguan ginekologi, infertilitas laki-laki dan impotensi. Ini adalah ramuan yang meningkatkan ketahanan terhadap stres, meningkatkan stamina dan meningkatkan kesejahteraan umum. Banyak dukun Barat menyebut ramuan ini sebagai "ginseng Ayurvedic" karena reputasi untuk meningkatkan energi, kekuatan, dan stamina, dan kemampuannya untuk meredakan stres. 

Penelitian modern telah menemukan beberapa jenis alkaloid di dalamnya yang somniferin dan withaniol bertanggung jawab untuk beberapa tindakan nya. Akar tanaman telah dilaporkan memiliki Alkaloid, Withanolides dan Glikosida banyak. Menurut Sistem Ayurvedic, Ashwagandha adalah ramuan terbaik untuk menyeimbangkan Vata dalam tubuh. Vata mengatur semua gerakan dalam tubuh, termasuk gerakan impuls saraf di seluruh sistem saraf. Ketika akar diambil sebagai ramuan susu dan dimaniskan dengan madu atau gula mentah, digunakan untuk menghambat penuaan dan membangun kekuatan dengan katalis proses anabolik dalam tubuh.

Khasiat Ashwaganda

Ashwagandha untuk kelemahan Seksual. 
Ashwagandha memiliki afinitas untuk sistem reproduksi baik pada pria maupun wanita. Ini adalah rejuvenative utama energi maskulin digunakan dalam Ayurveda, meningkatkan kualitas jaringan reproduksi dan meningkatkan potensi seksual. 

Ini juga telah digunakan untuk meningkatkan libido dan potensi, untuk itu dikatakan menganugerahkan user vitalitas dan kekuatan kuda. Hal ini sering ditambahkan dalam suplemen herbal yang terkenal untuk meningkatkan gairah seksual dan fungsi. Ashwagandha juga telah membantu perempuan meningkatkan keinginan mereka untuk seks. Lama dianggap India paling kuat seks meningkatkan tanaman, perempuan negara itu telah digunakan selama bertahun-tahun Ashwagandha untuk putaran drive seks mereka.

Ashwagandha Untuk Stres
Ashwagandha dianggap sebagai salah satu solusi terbaik untuk stres. Sementara adaptogen yang paling terutama bekerja dengan membantu tubuh untuk memobilisasi dan mempertahankan respon fisiologis terhadap stres, Ashwagandha muncul untuk bekerja pertama dan terutama dengan mengurangi stres terkait ekses dari sistem saraf khawatir. Hal ini meningkatkan kemampuan tubuh untuk mempertahankan upaya fisik dan membantu tubuh beradaptasi dengan berbagai jenis stres. Hal ini juga telah dilaporkan meningkatkan fungsi mental dan memori. Ia bertindak untuk menenangkan pikiran dan mempromosikan suara, tidur nyenyak.

Ashwagandha sebagai Agen Anti-inflamasi.
Ashwagandha adalah adaptogen yang mengandung phytochemical aktif yang dikenal sebagai glycowithanolides beberapa, yang penelitian telah menunjukkan dapat mengendurkan otot-otot halus. Sebagai agen anti-inflamasi alami, Ashwagandha dapat membantu untuk mengurangi ketidaknyamanan berhubungan dengan arthritis. Empat puluh dua pasien dengan osteoarthritis secara acak ditempatkan dalam dua kelompok - satu menerima Ashwagandha, satu plasebo. Setelah tiga bulan, sakit dan cacat yang nyata menurun pada kelompok Ashwagandha.

Ashwagandha untuk Memory Lemah.
Ashwagandha adalah rasayana medhya, membantu untuk meningkatkan kemampuan mental dan kinerja. Ini membantu memori dukungan dan keterampilan pemecahan masalah dan meningkatkan fungsi terkoordinasi dari semua aspek otak. Ini mengoreksi hilangnya memori timbul penyakit jangka panjang, stres dan terlalu banyak pekerjaan. Sebuah studi 2001 di tikus menunjukkan Ashwagandha memiliki kemampuan meningkatkan memori. 
kolagen

Khasiat kolagen, pengambilan kolagen bukan sahaja dapat membantu mengekalkan kecantikan dan mengawet muda, tetapi juga kajian turut membuktikan faedahnya terhadap kesihatan kita. Kesihatan dan kecantikkan.

Pengambilan kolagen adalah digalakkan kerana ia tidak mendatangkan kerugian malahan ia memperbaiki stuktur kulit dengan lebih optimum, melawan radikal bebas, mengurangkan masalah joint, mengurangkan pigmentasi serta memperbaiki sel badan. Kajian terbaru University Harvard USA, usia 20an memerlukan kolagen 4500-5000mg manakala usia 30-50an memerlukan kolagen 6000-8000mg. Peningkatan usia memerlukan penambahan kolagen dalam badan kita. 

Dalam 2 minggu pengambilan akan membantu memperlihatkan perubahan pada kulit, rambut,tulang kuku, sendi dan tenaga serta melindungi sel sel kulit daripada kendur, kering, warna kulit tidak seimbang dan pigmentasi. Contoh tapak kaki kering, pertumbuhan rambut gugur, kurang sakit sendi , kulit makin tegang/cantik, pencerahan, disamping tenaga badan lebih sihat. ia turut menguatkan elastin kulit dan tulang. Bekalan kolagen asli ini sesuai untuk yang berusia 20 tahun ke atas. Kolagen yang asli seumpama madu lebah hutan yang khasiatnya tinggi serta kualitinya tidak diragui daripada madu lebah yang telah dicampur. Kolagen asli ini juga salah satu elemen penting untuk kekal awet muda dan ingin tubuh badan yang sihat dan kulit yang cantik. 

Dapatkan Jus Aprina B17-Jus Biji APRIKOT yang Insyaallah membantu mencegah KANSER

Harga Sekotak Rm 120.00 - 15 Sachets 

Penemuan yang mampu mengubah Kehidupan Anda.....!!!!!
Jus Aprina B17 - Biji Apricot & MannaJus Aprina B17 - Biji Apricot & Manna

Khasiat B17

Khasiat B17

Khasiat  Kopi B17


Sila isi borang tempahan untuk belian produk anda  !!!

Sila isi maklumat anda di ruang borang tempahan Di Bahagian Bawah atau 
terus SMS ke012-3155968 untuk sebarang pertanyaan atau pembelian 
Produk Aprina B17 Aprikot.

Urusan Pembayaran boleh di bank in terus ke Akaun Maybank / Cimb
Borang Tempahan Jus B17 Aprina

Web forms powered by 123ContactForm.com | Report abuse